Azin Khalighi

OM Azin Khalighi

Azin Khalighi är en person som anser dans som sin största passion och hobby. Hon har dansat sedan barnsben men hon tog dansen på allvar för ca sju år sedan. Hon fick upp ögonen för dans när hon började dansa i tävlingsgruppen Obsession Crew och hon har sedan dess inte slutat dansa. Kort därefter delade Azin sin dansglädje med andra och började undervisa sina första dansklasser 2015 i stilarna Dancehall och Afro fusion. Hon har arbetat på diverse dansskolor i Malmö och Helsingborg och även hållit i olika workshops i Skåne.

Azins första dansklasser som hon tog var magdans via Medborgarskolan i Lund men kort därefter upptäckte hon kulturen Dancehall som hon blev förälskad i. Varför hon blev förälskad i denna stil är eftersom att hon fick lära sig mycket om livsstilen och det ledde till att hon själv började fördjupa sig inom kulturen. Idag undervisar hon dels i Dancehall men enligt henne är det viktigt att inte bara kunna danssteg, utan om man ska undervisa i Dancehall är det vitalt att “ha kunskap om livsstilen för att kunna dela det till sina elever”. Azin undervisar också i Afro Fusion som ligger henne varmast om hjärtat. “Dancehall är en stor inspirationskälla eftersom att den har sin kultur och att stilen utvecklas kontinuerligt men Västafrikanska dansstilar är bland det bästa jag vet”. Eftersom att Azin inspireras mycket av dessa två stilar, brukar hon kombinera dansstilarna i sina koreografier.

Azin har likaså drivit tävlingsgrupper och var en av skaparna av Urbans första Crew O.T tillsammans med Tiffany Zon.
Utöver dansen är Azin en utbildad Grundskollärare och arbetar heltid som mellanstadielärare. “Att dansa är roligt men att undervisa i dans är det roligaste då man får se sina elever utvecklas enligt min definition till sjuka monsters”. I dagsläget undervisar Azin i Dancehall/ Afro fusion, Masterclass och tränar emellanåt Urbans yngsta Crew Troublemakers. När det gäller hennes dansklasser fokuserar Azin mycket på koreografi men främst på attityden och att ha kul. Yemi Alade, Wizkid, Inyana, Vybz Kartel och många fler dancehall- och afro artister är det som pumpas högt i högtalarna på hennes klasser.

 

BOKA KURSER MED Azin Khalighi

Kurs / Evenemang Datum / Tid
Fusion with Azin
Sal 1, Malmö
Klassen går varje tisdag Kl. 19:00 – 20:00
PRISER DANSKURSER
BOKA FLER KURSER SÅ FÅR DU AUTOMATISKT RABATTERNA ENLIGT PRISLISTAN
1080 kr
12 veckor
1910 kr
12 veckor 250 kr rabatt
2740 kr
12 veckor 500 kr rabatt
100 kr
En gång
3320 kr
Fast plats på 4 kurser, 1000 kr rabatt
2000 kr
250 kr rabatt per kurs för ytterligare kurser
6 veckor
6 veckor 100kr rabatt
6 veckor fast plats 4 kurser